A kifogyhatatlan magyar humorbutykos

Blogunk a minket körülvevő hülyeségeket gyűjti össze és dolgozza fel, majd nyújtja át nektek egy hatalmas csokor formájában. Szemezgessetek!

Friss topikok

  • DannyBoy: @vtolna: Erről még nem hallottam. Hát, 15el meghalnék...:) De gondolom Neked is elment a "kábelv... (2009.02.10. 18:15) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • DannyBoy: A barátod amúgy ártatlan? Nem tudom, hogy az ilyeneket amúgy miért kell iskolába küldeni...kéne ál... (2009.02.10. 18:14) Metált bírod?
  • DannyBoy: Nyugodtan...;) Aktatáskára nincs pénz, max mi mennénk, de erre nem kell számítanod;) Örülünk, hogy... (2009.02.03. 21:32) Magyarázom a bizonyítványom
  • Rosier: "...egy népes família tagjai..." Csak tippelni tudok! Szerintem újfajta nevelési módszert kellene ... (2009.01.18. 20:32) Lassan a fizető fogyasztót kell büntetni

Utolsó kommentek

  • DannyBoy: @vtolna: Erről még nem hallottam. Hát, 15el meghalnék...:) De gondolom Neked is elment a "kábelv... (2009.02.10. 18:15) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • DannyBoy: A barátod amúgy ártatlan? Nem tudom, hogy az ilyeneket amúgy miért kell iskolába küldeni...kéne ál... (2009.02.10. 18:14) Metált bírod?
  • vtolna: Legyen átjátszos netetek ! NAgyon megéri ! Nekem úgy jön a jel hogy Pestről Dobogókőre onnan Tatár... (2009.02.10. 18:09) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • vtolna: környékbeli vagyok és a rendőröknek a barátomat is megnevezte tettestársnak a Children Of Bodom é... (2009.02.10. 18:00) Metált bírod?
  • DannyBoy: Nyugodtan...;) Aktatáskára nincs pénz, max mi mennénk, de erre nem kell számítanod;) Örülünk, hogy... (2009.02.03. 21:32) Magyarázom a bizonyítványom
  • Utolsó 20

Linkblog

2009.01.26. 12:00 DannyBoy

Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?

A mai napon bizonyok okokból kifolyólag csak 1 cikket publikálunk. Az okot az alant látható cikkből és az utána következő szerkesztői kommentből tudhatjátok meg.

Leállt a net a fél országban: autópálya-építők vágták át a vezetéket

 

Több órára leálltak vasárnap a Magyar Telekom internetes szolgáltatásai. A hibát az okozta, hogy az M6-os autópálya építésén átvágtak egy gerincvezetéket.

A kórházi ellátásban, a mentők vagy a tűzoltók munkájában nem okozott problémát Baranyában az a rendszerhiba, amelyet információink szerint egy Magyar Telekom hálózatához tartozó optikai kábel szakadása, majd – feltehetően ennek következtében – egy, a T-online hazai szerverközpontjában található hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása okozott országszerte. Úgy tudjuk, az M6-os autópálya építése közben, Szekszárd és Tolna között átvágtak egy gerincvezetéket, vasárnap nem sokkal dél előtt. Ennek következtében a fél országban nem lehetett internetezni hosszú órákon keresztül. A hibát csak délután négy óra környékén tudták kijavítani. Az üzemzavar nem csak a vezetékes, de a mobil adatforgalmat is érintette, sőt a T-Home előfizetők telefonálni és tévézni sem tudtak ebben az időszakban – számolt be szerkesztőségünknek vasárnap délután számos olvasónk.

Lapunkat mind a PTE Baleseti Sebészetén, mind a Baranya Megyei Kórházban úgy tájákoztatták, hogy habár a legtöbb számítógépes programjuk internet-alapú, ők nem észleltek meghibásodást, emiatt nem akadozott az ellátás. A mentőknél ugyancsak minden működött, míg a tűzoltóknál nagyjából 11.45 és 16.00 közt nem volt internet, ám a telefonvoanlak éltek. A rendőrök is csak annyit jeleztek, hogy előfordult ebben az időszakban, hogy a hozzájuk befutó 112-es segélyhívásokat nem tudták azonnal átkapcsolni a mentőknek, illetve hogy néha náluk csörgött a 104.

 

szerk Danny: Emlékeztek, mikor egy bácsi a földjének a szántása közben egy olajvezetéket lyukasztott ki? Vannak dolgok, amik úgy látszik a vérünkben vannak. Egyébként a mai napon és sokáig böngésztem a világhálót, de esetig nem találtam más olyan jellegű hírt, amit megérte volna ide kitennem. Valószínű az oldalak üzemeltetőinek is elment a netje és nem tudtak frissíteni, ki tudja...lényeg, hogy ismét bebizonyosodott, hogy nemhogy nem tudunk autopályát építnei, még a meglévő infrastruktúrát is szétverjük, miközben autopályát építünk, ha ezt lehet annak nevezni:)

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vicceshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr55901960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nr1_Ranger 2009.01.26. 15:52:22

Azért vicces hogy elvileg a net úgy van kitalálva, hogy akár egy globális háburú esetén is lehetséges legyen a kommunikáció bárhol. Ennek ellenére a fél ország lebénult.

andrazs 2009.01.28. 14:59:59

@Nr1_Ranger: De mi Magyarország a globális háborúzókhoz, pl az USÁhoz képest? Szerintem ha ott vágták volna el, akkor a sarki benzinkúton túl már lett volna net...

DannyBoy 2009.01.28. 20:52:45

Mindkettőtök felvetése jogos, de akkoris a net alapjáraton úgy lett kitalálva, hogy ne lehessen megbénítani. Az eredeti terv szerint minden szolgáltatónak kéne lennie saját gerinchálózatának, hogy egymást tudják pótolni baj esetén. A magyar valóság: mindenki az egykori matáv hálozatból bérel...

vtolna 2009.02.10. 18:09:02

Legyen átjátszos netetek ! NAgyon megéri ! Nekem úgy jön a jel hogy Pestről Dobogókőre onnan Tatára Tatáról Tardosra Tardosról Vértestolnára fel a hegyre és onnan jön hozzám. Jobb esetben 15kb/s tudok tölteni. :-D Szánalmas, de itt nincs kábel... :-(

DannyBoy 2009.02.10. 18:15:57

@vtolna:

Erről még nem hallottam. Hát, 15el meghalnék...:) De gondolom Neked is elment a "kábelvágós napon":)
süti beállítások módosítása