Petneháza - Dühös névtelen olvasónk kérte számon, miért nem írtunk a szombat éjszakai verekedésről, amikor egy három fős kopasz kigyúrt, feltehetően örző-védő társaság félholtra vert egy szolgálaton kívüli rendőrt a település egyik kocsmájában, majd kocsiba pattanva elhajtott. 
Petneházi kacsa

A történetről a piros néven emlegetett kocsmában csak hallott a pultos, ugyanis bent nem volt rendbontás a szombati bál idején. Kint volt valami, de arról konkrétumot ő nem tud.

Gyorsan történt, és már jött is a mentő - mondta egy nevét nem vállaló hölgy. Az utca túlsó oldalán egy bácsi ugyancsak név nélkül nyilatkozott, ő is csak hallomásból ismeri a történetet, miszerint egy szolgálaton kívüli rendőrt védett egy börtönőr, a négy fős kopasz banda ellen. Egy férfi a presszó közelében azt mondta, ő látta, hogy a szolgálaton kívüli rendőr csak elesett, nem volt verekedés. Másfél órával korábban volt valami üveg dobálás, de annak nem volt köze a sérüléshez.

A közeli utcában otthon volt a sérült édesanyja, ő csak annyit mondott: nem tudni pontosan mi történt, a fiam nem emlékszik semmire, a tarkóján sérült meg, lehet, hogy elesett.

Nem történt bűncselekmény

Február 7-én éjszaka egy petneházi presszó előtt megsérült férfihoz riasztották a mentőket és a rendőrséget. A rendőrségi adatgyűjtés során valamennyi meghallgatott tanú, köztük a sérült barátja egyértelműen nyilatkozták, hogy a fiatalember úgy sérült meg, hogy ittas állapotban elesett. A helyszínre érkező mentők szintén azt a következetést vonták le, hogy a sérülés elesés következménye.

Ennek ellentmondó jelentést a tüzetesebb kórházi vizsgálatot követően sem kapott a rendőrség, a helyszíni adatgyűjtés sem állapított meg bűncselekményre utaló körülményt, ezért a jelenlegi adatok alapján nem szükséges további nyomozás.