A kifogyhatatlan magyar humorbutykos

Blogunk a minket körülvevő hülyeségeket gyűjti össze és dolgozza fel, majd nyújtja át nektek egy hatalmas csokor formájában. Szemezgessetek!

Friss topikok

  • DannyBoy: @vtolna: Erről még nem hallottam. Hát, 15el meghalnék...:) De gondolom Neked is elment a "kábelv... (2009.02.10. 18:15) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • DannyBoy: A barátod amúgy ártatlan? Nem tudom, hogy az ilyeneket amúgy miért kell iskolába küldeni...kéne ál... (2009.02.10. 18:14) Metált bírod?
  • DannyBoy: Nyugodtan...;) Aktatáskára nincs pénz, max mi mennénk, de erre nem kell számítanod;) Örülünk, hogy... (2009.02.03. 21:32) Magyarázom a bizonyítványom
  • Rosier: "...egy népes família tagjai..." Csak tippelni tudok! Szerintem újfajta nevelési módszert kellene ... (2009.01.18. 20:32) Lassan a fizető fogyasztót kell büntetni

Utolsó kommentek

  • DannyBoy: @vtolna: Erről még nem hallottam. Hát, 15el meghalnék...:) De gondolom Neked is elment a "kábelv... (2009.02.10. 18:15) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • DannyBoy: A barátod amúgy ártatlan? Nem tudom, hogy az ilyeneket amúgy miért kell iskolába küldeni...kéne ál... (2009.02.10. 18:14) Metált bírod?
  • vtolna: Legyen átjátszos netetek ! NAgyon megéri ! Nekem úgy jön a jel hogy Pestről Dobogókőre onnan Tatár... (2009.02.10. 18:09) Jocó, nagy baj, ha ezt átvágtuk?
  • vtolna: környékbeli vagyok és a rendőröknek a barátomat is megnevezte tettestársnak a Children Of Bodom é... (2009.02.10. 18:00) Metált bírod?
  • DannyBoy: Nyugodtan...;) Aktatáskára nincs pénz, max mi mennénk, de erre nem kell számítanod;) Örülünk, hogy... (2009.02.03. 21:32) Magyarázom a bizonyítványom
  • Utolsó 20

Linkblog

2009.05.27. 19:07 Snauczher

Budapest, Budapest te csodás...

A budai rakpart lépcsőin kóborolt szerda reggel egy közepes termetű vaddisznó a fővárosban, az Erzsébet híd és a Szabadság híd között.

Ritka vadállat vendégeskedett szerda reggel Budapesten a Duna budai rakpartján. Egy olvasónk jelezte telefonon, hogy a buszból vaddisznót látott a Rudas fürdőnél, a parti lépcsőkön körülbelül nyolc órakor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre megerősítette, hogy állampolgári bejelentés érkezett a vadállat feltűnéséről. A 60-80 kilogramm súlyú vaddisznót a vízirendészet és a tűzoltóság helyszínre riasztott emberei fogták be élve fél kilenc körül.

A Citadelláról kóborolt le a Budai alsó rakpartra a vaddisznó, amely később a Lánchíd és a Szabadság híd között a Dunába ugrott, mondta az Info rádiónak Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Az úszó állatot úgy fogták be, hogy a nyakára hurkot dobtak, majd leúsztatták a Petőfi híd pesti hídfőjéig, ahol tűzoltók segítségével húzták ki a vízből. A szabadságáért küzdő 80 kilós állattal öt tűzoltó birkózott, míg a Budakeszi Vadaspark munkatársai a helyszínre érkeztek, hogy elszállítsák az állatot. A Budakeszi Vadaspark fogadta be a kalandba kissé belefáradt állatot, erősítette meg érdeklődésünkre a BRFK sajtóügyeletese.

2001 novemberében [1] már történt hasonló eset: akkor az I. kerületi Fő utcában egy körülbelül száz kilogrammos vaddisznó kóborolt éjszaka, majd a riadt állat a Batthyány tér és Lánchíd közötti szakaszon a Dunába ugrott, a pesti oldal irányába úszott, és a Szabadság híd közelében akart visszamászni a partra. A rendőrök többször is rálőttek.

Szólj hozzá!


2009.02.26. 19:00 Snauczher

Bíró úr, fáj a hátam!

Zúgolódás a miskolci drog-tárgyaláson

Miskolc - Végső fázisába, a perbeszédekhez érkezett a tizenhat hónappal ezelőtt drogcsempész és -kereskedő bűnszervezet tagjaiként perbe fogott vádlottak tárgyalása a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon, de a hétfői tárgyalás meghiúsult.

A három előzetes letartóztatásban lévő vádlott közül ugyanis a másodrendű, nigériai férfit nem hozták el a börtönből. Akadt olyan szabadlábon lévő vádlott is, akinek a védője szerint lumbágója van, és nem mozoghat, nem utazhat. Erről orvosi papírra is rendelkeznek. A per ezért most legalább egy hónapos időhátrányt szenved. Hiába jöttek el az ügyvédek, és a többi vádlott, a tárgyalást megtartani nem lehetett. Pedig az ügyész perbeszédéből kiderült volna, hogy a vád kire-kire milyen büntetés kiszabását indítványozza: lesz-e olyan, akinek életfogytiglani fegyházzal kell számolnia.

Nem irigylésre méltó

Amikor a tárgyalás megkezdése után mintegy fél órával bizonyossá vált, hogy mindenki sutba dobhatja azt a napot, a vádlottak ész ügyvédek is zúgolódtak. Az egyik vádlott megjegyezte, hogy azok járnak jobban, akik még előzetesben vannak, mert számukra a fogva tartási idő már beszámít a későbbi büntetésbe. A bíró megjegyezte, hogy nem irigylésre méltó azon vádlott társai helyzete, akiket bilincsben hoznak a börtönből a tárgyalóterembe, és napjaikat a börtön falai között töltik. A bíró hozzátette: a tapasztalatok szerint ennyi vádlott esetén nincs arra garancia, hogy mindenki megjelenik a tárgyaláson, még ha az oly fontos lenne is többiek számára. A bíróság azonban csak a törvényben megfogalmazottaknak megfelelően járhat el. Az egyik vádlott kijelentette, hogy az idegeit felőrli az állandó szállítgatás és a bilincsben vezetés.

Felkészültek a perbeszédre

Az ügyvédek közül dr. Lichy Józsefet érintette elsősorban hátrányosan az elnapolás, mert elmondása szerint felkészült védencével kapcsoltban a perbeszédére. Ha ugyanis az ügyész ismertethette volna indítványát, aznap már ő is elmondhatta volna a magáét. A védők szinte valamennyien nemtetszésüket nyilvánították az eset miatt. Valamennyien csak reménykedhetnek abban, hogy az áprilisra kitűzött újabb tárgyalásra minden érdekelt eljön.
 

Szólj hozzá!


2009.02.24. 19:17 DannyBoy

Most akkor csináljuk vagy ne?

A rajzteremben szexelt két diák Szeghalmon

 

Iskolaidőben, az üres rajzteremben közösült egy 13 éves, hatodikos lány, és egy 16 éves nyolcadikos fiú a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskolában, közölte a Békés Megyei Hírlap. A lány azt állítja, hogy megerőszakolták, a fiú viszont azt mondta: teljes egyetértésben történt a dolog.

A lány a Békés Megyei Hírlapnak azt mondta: tornaórán az udvaron voltak, és hógolyóztak egy másik osztállyal. Állítása szerint szabad akaratából ment el az osztályteremig, a fiú azonban berántotta őt a terembe. A lány itt védekezett, a fiú bokájába rúgott, de az lehúzta a nadrágját és "megtörtént a szex". A diáklány másnap számolt be szüleinek az esetről, akik azonnal a rendőrséghez fordultak.

A fiú ezzel szemben azt állította, hogy csókolóztak a lánnyal, s az magától vette le a nadrágját. "A padon kezdtük el, s utána ő javasolta, hogy én üljek a székre és úgy folytassuk", mondta a Békés Megyei Hírlapnak a 16 esztendős fiú.

A lap szerint a két diák az esetről el is dicsekedett barátainak, ezért tudta meg mindenki az iskolában és az egész városban. A fiú anyja ugyanakkor arra panaszkodott, hogy a lány rokonai közül ketten bent jártak az iskolában és bántalmazták a fiát. Ezt a lány anyja cáfolta. Mint mondta: "Cigányok vagyunk, de nem hülye barbárok. Nem szedtem össze az izompacsirta bátyáimat és nem mentünk ki ítélkezni. A hatóságokra, a törvényre bízzuk a dolgot”.

Fekete László, az iskola igazgatója a lapnak elmondta, hogy amint értesültek az esetről, kivizsgáltatta a történteket. Értesítették mindkét szülőt, a családsegítő szolgálatot, a fenntartó önkormányzatot és a rendőrséget. Szalai Zoltán alezredes, a szeghalmi rendőrkapitányság vezetője annyit közölt, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket.

 

szerk Danny: Először is elnézést a mostanság kevés post miatt, egyszerűen nem találni olyan dolgokat, amiket megérné ide kitenni, illetve ami illik a blog arculatába. Ez a hír meg hát...egyrészt nem annyira meglepő, másrészt érdekelne, hogy kinek van igaza.  De figyeljetek órákon, előbb utóbb ott is beindulnak majd a dolgok...;)

Szólj hozzá!


2009.02.23. 18:00 Snauczher

És még neki áll feljebb

BALLÓSZÖG 

|

Önbíráskodás, sanyargatás és személyi szabadság korlátozása miatt kerül bíróság elé két ballószögi férfi, akik tavaly nyáron tetten érték és – a vádirat szerint – alaposan helybenhagyták a tanyájukat fosztogató tolvajokat.

– Sok internetes portálra felkerültek cikkek az esetről. Rengeteg pozitív hozzászólás jött – mondja az ügy egyik vádlottja, aki a napokban kereste meg szerkesztőségünket. – Valószínűleg csalódást fogok nekik okozni. De akkor is tény, hogy amikor kiértünk a tanyára, és tetten értük a tolvajokat, nem az volt az első reakciónk, hogy megfogjuk őket, hanem hogy kihívjuk a rendőröket. Gyorsan ott is voltak: három autóval összesen 17 rendőr. Éppen csak az addig eltelt 10 percre emlékszünk egész másként, mint a tolvaj. Elismeri, hogy lopni jött, de egyúttal feljelentett bennünket azért, mert állítólag megvertük és megrongáltuk az autóját. A vádirat, melyből az újságcikkek íródtak – véleményünk szerint – az ő verzióját adja vissza. Ügyvédünk tanácsára ugyanis csak édesapám tett tanúvallomást a vádirat elkészülte előtt.
 

S-Com: Ha valakit érdekelnek a részletek: http://baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/kavet-szendvicset-parancsol-tolvaj-ur-214201

Szólj hozzá!


2009.02.20. 12:00 DannyBoy

Már nem csak könyvet lehet kölcsönözni

Lebuktak, mert buszon vitték a lopott számítógépet

 

Nem könyvért, számítógépért mentek az ablakon keresztül hívatlan látogatók a böhönyei könyvtárba. A betörők az E-Magyarország pont öt gépét vitték el kompletten, s más műszaki cikkeket is bepakoltak gépjárművükbe. Csupán két monitort hagytak ott, vélhetően azok már nem fértek be a kocsiba.

A teleházrészleg kialakítása, úgy egymillió forintba került. Buzás László marcali rendőrkapitány elmondta: három helyi fiatal volt a tettes. Nyomukra úgy jutottak, hogy az egyik számítógépet busszal szállították. Az öt kompjúterből hármat és egyéb kiegészítőket meg is találtak.

 

szerk Danny: Egy monitor a jobb kézben, gép a balban, billentyűzet, egér a gatyába dugva és nem tudom még mien kiegek voltak a gépekhez...amennyiben így történt, vicces látványt nyújthatott a gyerek:)

 

Szólj hozzá!


2009.02.20. 08:27 DannyBoy

Várom a cím ötleteket...

Magát herélte ki a szabadkai férfi


Nem bűncselekmény történt, ahogy a magyar nemzetiségű áldozat korábban állította. P. Károly saját magát kasztrálta egy borotvapengével.

Önmagát herélte ki az az oromi férfi, aki azt állította, hogy mások csonkították meg Szabadkán - tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este a szabadkai rendőrfőnök.

Az Észak-Bácskában nagy visszhangot keltett esetről Borivoje Mucalj elmondta: a nyomozás kiderítette, hogy a 43 éves P. Károly kedden délután saját házának udvarán, egy istállóban pengével felvágta herezacskóját, és kivette heréit. Később, a kihallgatás során régóta fennálló egészségi problémáival magyarázta tettét.

Miután az öncsonkítás következtében erősen vérezni kezdett, elmondta feleségének, hogy mit tett. A feleség kórházba vitte, ahol a férfi feljelentést tett. P. Károly az esetet úgy állított be, hogy Szabadkán este nyolc óra tájban négyen megállították, 50 eurót követeltek tőle, majd miután azt a választ kapták, hogy nincs pénze, megfosztották heréitől.

Borivoje Mucalj szerint P. Károly ellen feljelentést tesz a rendőrség a hatóságok megtévesztése címén.

Az eset kapcsán Sasa Vucinic szabadkai polgármester kijelentette, hogy a városban az erőszakos bűncselekmények száma tűrhetetlenül megnőtt, ezért csütörtökön sürgősen tanácskozásra hívta össze a körzeti bíróság, a rendőrség és más, a közbiztonságért felelős szervek képviselőit. A tanácskozás résztvevői megállapodtak abban, hogy az elharapózott erőszak miatt a szabadkai rendőrségen belül "intervenciós osztály" alakul. Arra jutottak, hogy szükség van a városban hét végi bírói ügyeletre, illetve a belvárosban térfigyelő kamerákat kell elhelyezni.

(forrás:index.hu)

 

szer Danny: Hm...ehhez képtelen vagyok érdemien hozzászólni. M inek vágta le, m inek hazudta az 50 eurós sztorit...vannak érdekes...nem,  inkább ijesztő emberek.

Szólj hozzá!


2009.02.19. 21:15 DannyBoy

Kerüljetek beljebb...

A tulajdonos könnyítette meg a bűnöző dolgát

 

Szekszárdon Három tanyát is feltörtek egymás után, az egyik esetben a tulajdonos alaposan megkönnyítette a betörő dolgát.

Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a tanyabetöréseket az egyik tulajdonos fedezte fel kedden. A bejelentőtől több kiló füstölt húst, vörösbort, valamint gyakorlatilag mindent elloptak, amit csak mozdítani lehetett. A kár hatvanötezer forint. A rendőrség szintén az épület tulajdonosától tudta meg, hogy két másik szomszédos tanyába is betörtek.


Az egyik esetben a tulajdonos jócskán megkönnyítette a betörő dolgát, ugyanis a villanyóraszekrényben hagyta a bejárati ajtó kulcsát. Az ismeretlen, aki megtalálta, szeszes italokat, gázmelegítőt, gázpalackot és hősugárzót lopott el. A harmadik tanya tulajdonosát érte a legjelentősebb kár. Az épületből kétszáz liter pálinka, két hordó, szivattyú, motoros permetező, valamint motoros fűkasza tűnt el. Ezek együttes értéke, mintegy hétszázezer forint.

 

 

szerk Danny: Remek ötlet. Szerintem holnap reggel ráírom a bankkártyám jelszavát alkoholos filccel a kártya hátoldalára, illetve a lakáskulcsomat a zárban hagyom kívülről, végülis mekkora az esély, hogy valaki visszaél vele?:)

Szólj hozzá!


2009.02.17. 12:00 DannyBoy

Egy fenékkel egy lovat...vagy mégse?

Hogy a fenébe tudtak ennyi motort egyszerre ellopni?

 

Dunaföldvár Jelentős kárt okoztak azok az ismeretlenek, akik motorokat loptak egy dunaföldvári kereskedés bekerített udvaráról.

Heisler Judittól, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, az ismeretlenek tizennégy használt motorkerékpárt vittek el, melyeket 2003 és 2009 között gyártottak. A kereskedés tulajdonosai még pénteken fedezték fel a járművek hiányát. A körülményekről egyelőre nem lehet sokat tudni. Mindössze annyi ismert, a tolvajok a kerítést bontották meg, hogy a motorokat elvihessék. Az ellopott járművek többsége KTM, de akadt köztük Honda márkájú kétkerekű is. A kár összesen, mintegy tizennégymillió forint.

 

szerk Danny: A módszer engem is érdekelne. Nem egyszerű egy motort beindítani, pláe egy laikusnak (motoros is vagyok), ha meg tolták a mocikat, akkor eltarthatott egy darabig, ill nem egyszerű dolog ezeket a gépeket mozgásba hozni...tudnak valamit a srácok.

 

Szólj hozzá!


2009.02.16. 18:19 DannyBoy

A gazdaságos tolvaj esete

Gyalog jött, biciklivel ment, és a gázpalackot is vitte


Háromfa Egy óra alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki kerékpárt, két gázpalackot és egy réz permetezőt lopott el egy családi ház melléképületéből Háromfán – tájékoztatott Horváth László a nagyatádi rendőrkapitányság vezetője.

A betörő ajtóbefeszítés módszerével jutott be a házba, melynek babócsai tulajdonosa azonnal feljelentést tett. Az épp szolgálaton kívüli háromfai körzeti megbízott a bűnügyi osztály munkatársaival együtt egy órán belül megtalálták és lefoglalták az ellopott tárgyakat egy családi házban, melynek tulajdonosát a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

 

szerk Danny: Azér a bácsi felkészült volt...tudta, h gyalog kell odamenni, mert lesz itt minden...a magyar ember kreativitása nem ismer határokat...:)

Szólj hozzá!


2009.02.15. 12:00 Snauczher

Bűnözési tippek #1 : Ismerjük korlátainkat

Kecskeméten a Március 15-e utcában még pénteken hajnalban kötött el egy fiatalember egy Trabantot. A rendőrök igazoltatni akarták a kocsit, ám a sofőr menekülni kezdett és több parkoló autót is összetört, majd kiugrott a Trabantból és elszaladt. Szombaton aztán a rendőrök őrizetbe vették a 29 éves kecskeméti H. Róbertet, akit a Trabant elkötésével gyanúsítanak.

S-com: Itt esély sem lett volna egy jó kis OJ Simpsonos autósüldözésre, erre a Trabant egyszerűen alkalmatlan.  Ezt a tolvaj is belátta és gyalog menekült el, ami a rendőrségi tapasztalatokból kiindulva hazánkban rendkívül hatékony menekülési mód.

Szólj hozzá!


2009.02.14. 18:00 Snauczher

Amikor a biztonság bekavar

Eger 

Egy idős, cukorbeteg emberhez kérték a tűzoltók segítségét a mentősök, mert az érintett nem tudta kinyitni lakásának ajtaját.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletétől megtudtuk, hogy a péntek este és az éjszaka nyugodtan telt, az egri tűzoltóknak azonban volt egy vonulásuk: az egyik Mátyás király úton lévő lakáshoz hívták őket. Az történt, hogy egy idős, cukorbeteg emberhez a mentőszolgálat emberei nem tudtak bejutni. A bejárati ajtón keresztül -„köszönhetően” az ötpontos rögzítésű ajtónak - a lánglovagok sem próbálkoztak, hanem az erkélyen át hatoltak be a lakásba és adták át a terepet az ajtó kinyitását követően a mentősöknek.

S-com: asszem beszerzek egy ilyen ajtót :)

Szólj hozzá!


2009.02.14. 12:00 Snauczher

Boldog Valentin-napot

Lehet, hogy nagy árat fizet szerelméért az a férfi, aki egy motort lopott el Kercseligetről pénteken este.

A rendőrséget este nyolc óra körül értesítette a sértett, hogy a kercseligeti teleház előtt leállított Simson motorkerékpárját ismeretlen tettes elvitte. A rendőrök negyed órán belül előkerítették az elkövetőt, aki nem volt más, mint a sértett barátja.

A férfi elmondta: azért lopta el a motort, hogy minél előbb jágónaki szerelméhez tudjon menni, aki nagyon hiányzott neki. Hogy a Valentin nap hozta-e lázba a fiatalembert, nem tudni, minden esetre péntek 13-a szerencsétlen nap lehet a számára. Szerelmi „hőstettéért” ugyanis akár öt év börtönbüntetést is kaphat.

Szólj hozzá!


2009.02.14. 10:00 Snauczher

Árokba csúszott a sószóróautó

Pénteken hajnalban, egy óra és fél kettő között borult árokba Orosháza határában egy sószóró gépkocsi.

 

 

Az Orosháza és Pusztaföldvár között felborult hókotró Fotó: Kovács Erika

Az Orosháza és Pusztaföldvár között felborult hókotró Fotó: Kovács Erika

 

A sűrű hóesésben eltűnt a határ az út és az útpadka között. Valószínűleg ezért tért le a sószóró-hódúró gépjárművünk az útról, s borult bele az árokba — mondta Abrankó Sándor, a Magyar Közút Kht. regionális főmérnöke.

A járműben csak a gépkocsivezető ült, aki sérülés nélkül úszta meg a balesetet. A kárt a biztosító fizeti. A sószóró mentése nem kis kellemetlenséggel járt az amúgy is csúszós, latyakos úton közlekedő autósoknak.

A mentés idejére ugyanis teljes útzárat rendeltek el, ami három órán át tartott. Az autósok kénytelenek voltak visszafordulni. Pusztaföldváron át, jelentős kerülővel, a kaszaperi úton jutottak el Orosházára.

S-com: Összefoglalva: a hókotró-sószóró gép vezetője nem volt felkészülve a havas úton való közlekedés veszélyeire. Ez télleg ágyban dohányzó tűzoltó effektus...

Szólj hozzá!


2009.02.12. 13:12 DannyBoy

Friss az áru

Elloptak egy császárszalonnát szállító teherautót

 

Elloptak egy 24 raklap nyers császárszalonnát szállító teherautót Bagon; a 30 millió kárt okozó bűncselekmény kapcsán a rendőrség hat embert fogott el, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A nyerges vontatót és a hozzá kapcsolt hűtőkocsit még január 7-én hajnalban lopták el egy bagi benzinkútról. Február 9-én a tulajdonos hirdetést adott fel, hogy nagy mennyiségben vásárolna császárszalonnát. A jelentkezőkkel felvette a kapcsolatot és másnapra Budapestre beszéltek meg találkozót, ahol két ember várta.

Ezt követően először Veresegyházra, majd további személyek csatlakozását követően egy Őrbottyán és Vácrátót közötti lakatlan területre kísérték a sértettet. Az ellopott hűtőkocsi egy bekerített telken állt, vontató nélkül, és előkerült 14 raklap szalonna is.

A rendőrség hat személyt a helyszín közelében elfogott, akik kihallgatásuk során tagadták a vádakat, hárman nem tettek vallomást. A gödöllői rendőrség előterjesztést tett az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatására.

 

szerk Danny: Hát nem édes?:) Már a bűnözőknél is terjed a naivitás...tanulság, jól nézd meg kitől lopsz, hátha Ő akarja majd visszacsalni:)

Szólj hozzá!


2009.02.11. 16:16 DannyBoy

Nem jött a metró...

Gyalog indultak el a metróalagútban


Kedden délután két ember beugrott a sínek közé a határ úti metróállomáson, és elindultak a végállomás felé. Miattuk le kellett állítani a metróközlekedést. Nem lettek meg.

Huszonkét percig nem járt a 3-as metró kedden délután négy óra után a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, mert a Határ úti állomáson két ember beugrott a vágányra és gyalog indultak el a végállomásra.

A BKV alkalmazottai a vágányokat áramtalanították, és keresni kezdték a két embert.

A két ember azonban nyomtalanul eltűnt, ebben segítségükre volt, hogy a Határ út és a Kőbánya-Kispest között már nyitott a pályaszakasz, így könnyedén eltűnhettek szem elől.

A vágányzárat fél öt körül oldották fel, miután a BKV alkalmazottai meggyőződtek arról, hogy senki sem tartózkodik a metróalagútban.

(forrás:index.hu)

szerk Danny: Hogy erre én eddig miért nem gondoltam...nem jön a metró, egye fene, legyalogoljuk azt a párszár métert. Egyszer azonban szemtanúja voltam, mikor csúcsidőben emberünk a nagyváradt téren ráugrott a sínekre, mert beesett a mobilja...arra nem gondolt, hogy a mentősok a leesett karját kereshetik majd, ha rosszul jár...kéne metróhoz spéci engedély, hogy csak az mehessen le, akiről kiderül, hogy képes várni 3 percet a metróra és ne mindul el sétálva...

Szólj hozzá!


2009.02.11. 14:00 Snauczher

Ahol a legszebb történetek születnek

Petneházi kacsa

Petneháza - Dühös névtelen olvasónk kérte számon, miért nem írtunk a szombat éjszakai verekedésről, amikor egy három fős kopasz kigyúrt, feltehetően örző-védő társaság félholtra vert egy szolgálaton kívüli rendőrt a település egyik kocsmájában, majd kocsiba pattanva elhajtott. 
Petneházi kacsa

A történetről a piros néven emlegetett kocsmában csak hallott a pultos, ugyanis bent nem volt rendbontás a szombati bál idején. Kint volt valami, de arról konkrétumot ő nem tud.

Gyorsan történt, és már jött is a mentő - mondta egy nevét nem vállaló hölgy. Az utca túlsó oldalán egy bácsi ugyancsak név nélkül nyilatkozott, ő is csak hallomásból ismeri a történetet, miszerint egy szolgálaton kívüli rendőrt védett egy börtönőr, a négy fős kopasz banda ellen. Egy férfi a presszó közelében azt mondta, ő látta, hogy a szolgálaton kívüli rendőr csak elesett, nem volt verekedés. Másfél órával korábban volt valami üveg dobálás, de annak nem volt köze a sérüléshez.

A közeli utcában otthon volt a sérült édesanyja, ő csak annyit mondott: nem tudni pontosan mi történt, a fiam nem emlékszik semmire, a tarkóján sérült meg, lehet, hogy elesett.

Nem történt bűncselekmény

Február 7-én éjszaka egy petneházi presszó előtt megsérült férfihoz riasztották a mentőket és a rendőrséget. A rendőrségi adatgyűjtés során valamennyi meghallgatott tanú, köztük a sérült barátja egyértelműen nyilatkozták, hogy a fiatalember úgy sérült meg, hogy ittas állapotban elesett. A helyszínre érkező mentők szintén azt a következetést vonták le, hogy a sérülés elesés következménye.

Ennek ellentmondó jelentést a tüzetesebb kórházi vizsgálatot követően sem kapott a rendőrség, a helyszíni adatgyűjtés sem állapított meg bűncselekményre utaló körülményt, ezért a jelenlegi adatok alapján nem szükséges további nyomozás. 

S-com: Gyönyörű.

Szólj hozzá!


2009.02.11. 12:00 DannyBoy

Rövidhírek

Nem tudom, mi folyik itt, de ahogy a bevett oldalakat nézegetem, egyszerűen nincsenek igazán humoros hírek. Valamiért a résztvevők pihennek...így sajnos blogunk nem szolgálhat mindennap több bejegyzéssel, de biztosítalak Titeket, ez nem rajtunk múlik:) Mi rendületlenül gyűjtjük Nektek a híreket...remélem, hamarosan többet is írhatunk...:)

Danny

MEZŐTÚR:

2 és fél millió forintot érő lopás miatt tett feljelentést egy társaság képviselője ismeretlen tettes ellen. A település külterületén, egy vasúti átjárónál állt a részvénytársaság Atlas típusú munkagépe. Ismeretlen tettes erre vetett szemet, és hétfőre virradóra lelopta a szerkezetről a hidraulikusan működő markoló fejet.   

TISZAROFF:

Egy felbőszült helybeli rontott be hétfőn reggel a helyi rendelőbe. Szóváltás során előbb az orvos ruhájára borította a forró kávét, majd asszisztensét vágta pofon a váróteremben, ezután távozott a helyszínről. Később a rendőrök állították elő a harcias amazont, aki ellen eljárás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

 

szerk Danny: Egyetlen kérdésem lenne...mire jó önmagában egy hidraulikus markolófej?:D Jaaa, hogy 50kiló tiszta fém... Illetve mit mondhatott az orvos a nőnek, ami így feldühítette...szerintem azzal új lendületet nyerne a cikk:D

 

Szólj hozzá!


2009.02.10. 18:30 DannyBoy

Höhö, ez működik

Utcán próbálta ki új pisztolyát az ittas férfi Kecskeméten

 

KECSKEMÉT Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi a kecskeméti Dióhéj vendéglőben, a városi bírósággal szemben.

A pultos nő hétfőn délután kért segítséget a rendőrségtől azzal, hogy az egyik vendég fegyvernek látszó tárggyal hadonászik a vendégek felé. Azonnal a helyszínre vonult egy járőr, ahol akkor már a bárpultnál ült a férfi, viszont előtte a pulton, tokba téve ott volt a gáz-riasztó pisztoly. A rendőrök átvizsgálták a ruházatát, elkérték az iratait, majd kikérdezték, hogy mi volt a célja a fegyverrel. A kérdésekre azonban nem tudott felelni a szemmel láthatóan ittas vendég. Közben kiderült, hogy a vendéglőbe érkezését megelőzően, még a Rákóczi utcán egy alkalommal a levegőbe is lőtt, ami nagy riadalmat okozott a járókelők és a vendéglőben lévők körében.

A férfi egyébként azt állította, hogy csak ki akarta próbálni a pisztolyát. A magyar gyártmányú fegyvert ugyanis nem sokkal korábban vásárolta egy közeli szakkereskedésben. Tudni kell, hogy a magyarországi fegyvertartási rendelet nem köti engedélyhez a gáz- és riasztófegyver megszerzését, azaz a vásárlását, valamint a tartását. Ugyanakkor közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön a birtoklásukat szabályozza, viselésük csak hatósági engedély alapján lehetséges. Emiatt előállították az újdonsült fegyvertulajdonost, és eljárást indítottak ellene.

 

szerk Danny: Szerintetek MG-42őt mikor lehet majd engedéy nélkül venni? Azért ez elég mókás, hogy bemegy az ember a boltba, kér egy gázpisztolyt, aztán mehet vele játszani...holnap veszek énis egyet...úgyis kevés a a jó hír, majd én csinálok Nektek;)

Szólj hozzá!


2009.02.09. 14:33 DannyBoy

Metált bírod?

Múzeumban tombolt a tini! - 350 ezer éves leleteken taposott

 

Vértesszőlős Egy tizennégy éves vértesszőlősi lány betört a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítási Helyére, a helyi előember-telepre, ahol az őskori leleteket, csontokat összetaposta, de rockezenekarok nevét is több vitrinre felvéste. Az előember, Samu 350 ezer éve élt itt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kulturális javak körébe tartozó tárgyak, régészeti lelőhelyek rongálása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – szabadlábon hagyása mellett – egy 14 éves vértesszőlősi lány ellen.

Az ügyben illetékes Tatabányai Rendőrkapitányságon a Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítási Helyének képviseletében egy régész tett feljelentést. Elmondta, hogy a nagyközönség előtt időszakosan zárva tartó, őskori leletek bemutatására fenntartott múzeumba 2009. január 28. és 2009. február 4. közötti időben ismeretlen személy bement.

Ezt követően a helyiségben az ablak- és a kiállított tárgyakat tartalmazó vitrin üvegeire rock együttesek neveit és különböző kifejezéseket alkoholos filctollal firkált, illetve karcolt. Az előember csontmaradványaira pedig összetaposva találtak rá a megdöbbent múzeumi alkalmazottak.

Az okozott kár eszmei értékének megállapítása folyamatban van.
A tudomásra jutást és a helyszínen lefolytatott szemlét azonnali adat- és információgyűjtés követte, melynek során a helybéli körzeti megbízottnak sikerült beazonostíani a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt.

A lány gyanúsítottként történ kihallgatása során részben elismerte tettét. Elmondta, hogy saját tulajdonában lévő kulcs használatával gond nélkül jutott be az épületbe.  A nyomozás során szükséges tisztázni, hogy a bűncselekmény elkövetésével további személyek gyanúsíthatók-e. 
Az ügyben a további eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

 

szerk Danny: Én is szeretem a rock zenét,de mégsem árzem azt, hogy ezt leleteken kellene köztudomára hoznom. Mindenesetre ez egy igen érdekes módja az önmegvalósításnak. Szerintetek ki fog fizetni?:)

2 komment


2009.02.08. 20:00 Snauczher

Hogyan ne szerkesszünk meg egy cikket

Huszonnégyen nézték végig a gyilkolást

LAKITELEK 

Senki nem szólt a rendőröknek, pedig gyilkolás történt. Igaz egy malacot szúrtak le, amit végig nézet huszonnégy budapesti főiskolás.

A budapesti Rajk László Szakkollégium diákjai azt kérték, hogy szeretnének részt venni egy disznóvágáson. Mivel a kollégiumnak Lakiteleken van egy hétvégi pihenő háza, kézenfekvő volt, hogy ott kellene a főiskolai hallgatóknak megismerni ezt a falusi eseményt.

Huszonnégyen vállalkoztak arra, hogy végig kísérik a disznóvágás teljes folyamatát. Természetesen ebbe beletartozott a reggeli pálinkakóstolás. Később a disznó körméből itták a kisüstit. Akadtak olyanok, akik már tudták azt, hogyan történik a disznóvágás folyamata, de a diákok nagy része nem látott még ilyet. Éppen ezért megkülönböztetett figyelemmel kísérték a munkafolyamatokat. Néhányan, akik már nem először látták, hogyan lesz a disznóból hurka és kolbász, segítettek is a böllérnek.

Napközben megkóstolták a hagymásvért, a sült pecsenyét, ettek főtt májat és töpörtőt. Délben húsleves és töltöttkáposzta került az asztalra, késő délután pedig a frissen sült hurkából és kolbászból lakmározhattak. A hallgatók egyöntetű véleményük az volt, hogy ezt a napot sikerült kellemesen, és jól eltölteni.
 

 

S-com: Azért amikor a főoldalon csak a nagycímet mutatják, nem erre számítunk..

Szólj hozzá!


2009.02.08. 18:00 DannyBoy

Szemezgettem

Valamiért 2-3 napja nem történnek olyan dolgok, amiket megérné ide kirakni...kicsit ellustultak a blog hírének szereplői...de ne maradjatok hír nélkül, szemezgettenm és találtam pár említésre méltó rövidhírt betörésekről...

Cibakháza:
A forgácsoló műhelyből 30 db tölgyfa rönköt lopott el a tolvaj szerdára virradóra, melyek értéke kb. 33.000 Ft. A rendőrök előállították a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helybéli férfit.

Törökszentmiklós:
 Nyitva volt a garázs, így a tolvajnak nem volt nehéz dolga. Csütörtökre virradóra élelmiszereket és ruhaneműket lopott el onnan.

 

Szolnok:
Óvodában járt a tolvaj. Szerda éjszaka mászott át a kerítésen az ismeretlen elkövető, majd az ablakot befeszítve bejutott az óvoda épületébe, ahonnan készpénzt vitt magával.

 

szerk Danny: Tanulság: Tolvajok bárhol, bármikor, bármit...pénz, kaja, vagy ruha...mostmár mind1...sose hagyjatok a kocsiban félig megevett szendvicset, már megéri érte feltörni:)

Szólj hozzá!


2009.02.08. 10:46 DannyBoy

EXTRA! Különkiadás

Ez a mai cikk nem magyar vonatkozású, de muszáj kiraknom. Hogy miért? Mert abszolút beleilélik az oldal profiljába és mert ennek az évente kiosztott díjnak a nagy rajongója vagyok:) Nem tudom, tudjátok e, de volt már magyar jelölt is...:)

Kiosztották a Darwin-díjakat

 

Nyilvánosságra hozták pénteken a világ legostobább haláleseteit jutalmazó Darwin-díj 2008-as nyerteseit. Az első helyen az a brazil pap végzett, aki több száz héliummal töltött lufival akart repülési rekordot dönteni. A Darwin-díjat 1995 óta osztják ki az adott évben legostobább halált halt embereknek.

Az 51 éves Adelir Antonio áprilisban szállt fel több száz héliummal töltött lufival, hogy megdöntse a 19 órás repülési rekordot. Eredetileg végig a szárazföld felett akart maradni, de az Atlanti-óceán felé sodródott, és mivel nem tudta használni a pont az ilyen esetre magával vitt GPS-készüléket, képtelen volt megmondani a mentőalakulatoknak, hogy hol van. A holttestét egy héttel később találták meg.

Saját testével védte a sporkocsiját

A második helyezett egy olasz férfi lett, aki júliusban saját testével próbálta megvédeni a drága sportautóját egy felé tartó vonattól. A 68 éves férfi egy lámpa előtti sorban araszolva gurult rá egy vasúti kereszteződés sínjeire, és ottragadt, mivel előtte nem mozdultak az autók. Amikor autója elé és mögé leereszkedett a sorompó, a férfi kiugrott a kocsiból, és el kezdett szaladni a vonat felé, karját lengetve, hogy megállásra bírja. Harminc métert repült, és már nem tudták újraéleszteni.


Őt egy csehországi fémtolvaj követi, aki márciusban halt meg, miközben egy használaton kívüli épület liftaknájában fémkábelt akart lopni. A férfi a liftakna alján állva egy fémfűrésszel, izzadságos munkával vágta el a látszólag a semmibe vesző feszes kábelt, így már semmi nem tartotta az akna tetején lévő ellensúlyt, ami a tolvajra zuhant.

 

Halálos szánkóbaleset

Említést érdemelt még az a 46 éves brit férfi, aki egy védőkorlátról levett habszivacsból készített alkalmi szánkón csúszott le két barátjával egy olasz sípályán. A hibát ott követték el, hogy ugyanazon a lejtőn kezdtek el erősen gyorsulva csúszni, amelynek védőkerítését megszabadították a puha anyagtól, és a kerítést pont a csupasz részén találták el. A brit férfi azonnal meghalt, miután lefejelte a kerítésoszlopot.

A Darwin-díjat 1995 óta osztják ki az adott évben legostobább halált halt embereknek, ezzel a kitüntetéssel értékelve, hogy kivonták magukat az emberiség génállományából.

Szólj hozzá!


2009.02.06. 14:37 DannyBoy

A "fekete" sereg

Harmincöt fatolvaj kergette a mezítláb menekülő csőszt


Miután egy szolnoki akácerdőt gondozó idős férfi megzavart négy fiatal fatolvajt, azok harmincadmagukkal tértek vissza, és kövekkel, tégladarabokkal kezdték dobálni a bácsit. Ő menekültében a támadók feje fölé lőtt, de ez nem használt. Tovább kergették az akácerdőben, ahol már a papucsát is elhagyta. Amikor beszorították, a férfi fenékbe lőtte az egyik, tinédzser korú támadóját.

 

Vasárnap délelőtt „csatazajtól” volt hangos Szolnok külvárosának egyik utcája, írja a szoljon.hu. Az egész úgy kezdődött, hogy egy idős férfi ugyanis az általa gondozott akácerdőben fát vágó négy fiatalt zavart meg. „Február 1-jén fél 12 körül a házam udvarára kilépve hallottam, hogy az általam gondozott akácerdő fáit baltával, fűrésszel vágják. Négy fiatal suhancot találtam ott, akiket el is zavartam. Ezután a hátsókert kapukulcsáért mentem és önvédelem gyanánt egy légpuskát és három gömbölyű sörétet is magammal vittem”, emlékezett vissza a férfi.

A bácsi ugyan elijesztette a négy fiatalt, de azok nem menetek messze. „Megnéztem mekkora pusztítást okoztak a fiatalok és hogy hol tudtak a közeli vízfolyáson átjönni. Pár perc múlva láttam, hogy a közeli házakból mintegy harmincan, harmincöten (férfiak, nők, gyerekek vegyesen) özönlenek felém téglákkal, kövekkel felfegyverkezve”, mesélte a bácsi.

Akit a szoljon.hu szerint 5-6 méterről dobáltak , hogy alig győzte a fejét kapkodni. Közben az idős férfi a gallyak között hátrált, még a papucsát is elhagyta, így mezítláb menekült hazafelé. „A puskát rájuk tartottam, egy lövést a fejük fölé eresztettem”, magyarázta a férfi. A bozótosban néhányan utolérték, beszorították egy gallyaktól járhatatlan helyre, s azt kiabálták: „öljük meg”.

Az idős férfi elmondta, háromszor is eltalálták, a bokáján és kézfején ennek látható nyoma is van. Állítása szerint az egyik dobáló fiatalkorú lehajolt egy újabb kőért, akkor ő, a dobáló lábára célozva elsütötte légpuskáját, és valahogy fenékbe lőtte a fiút. Közben a rendőrök is kiérkeztek. Az ügy részleteivel kapcsolatban a rendőrség nem nyilatkozott, Szabó Zoltán őrnagy, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője csak arról beszélt, mit tehet valaki, ha saját portáján tolvajba botlik.

A jogszabályok szerint jogos védelmi helyzetben először is a rendőrséget kell értesíteni. A tetten ért elkövetőt a tetten érő személy is visszatarthatja és alapesetben, ha ez a személy nem áll ellen. Ha az elkövető a tetten érő személlyel szemben bármiféle erőszakot alkalmaz, akkor a jogos önvédelemnek azzal párhuzamosan kell megvalósulnia, mégpedig úgy, hogy a védekezés arányos legyen a várható sérüléssel. Hogy a fenéklövés arányosnak számít-e, azt majd a bíróság eldönti, a rendőrség egyelőre súlyos testi sértés kísérlete miatt indít eljárást a férfi ellen.

szerk Danny: Na, a nagyemberek 30an már nem félnek. Szerintem jól tette, higy seggbelőtte a gyereket, talán neki kicsit elment a kedve a csoportos öregember üldözéstől...

 

Szólj hozzá!


2009.02.05. 08:00 DannyBoy

Anyus, némá mi van a kertbe!

A WC ablakán dobálta ki a lopott milliókat a zsaruk elől

 

Dombóvár Több millió forintot hajított ki az a férfi a mellékhelyiség ablakán, akit vasárnap hajnalban fogtak el dombóvári rendőrök. A pénzt az elkövető egy idős dombóvári férfi házából tulajdonította el szombat este.

Stróbl János rendőr százados a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy az idős férfit az elkövetés napján távoli rokonai látogatták meg, akiknek egymillió forintot adott át azért, hogy egy lakrészt alakítsanak ki neki. A pénz átadásánál az elkövető is jelen volt, így este, amikor visszatért az áldozat lakásába, már könnyű dolga volt. Rövid idő alatt magához vette a hatmillió forintot és távozott. A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói az üldözés során már éjszaka házkutatást tartottak nála és elfogták az elkövetőt szőlősgyöröki lakásában. Ám ekkor még nem találtak semmit. Mint később kiderült, a kétségbeesett elkövető a mellékhelyiség ablakán át a szomszéd udvarába dobálta a készpénzt. A szomszéd csak másnap hajnalban vette észre, hogy udvarán temérdek papírpénz hever. Azonnal értesítette a fonyódi rendőrséget. Stróbl János elmondta, hogy a büntetett előéletű férfit a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészség felé az előzetes letartóztatás elrendelésére.

 

szerk Danny: Hát...szép lenne a reggelem, ha 6 millió forint teremne a kertemben...:) Komolyra fordítva a szót jó tudni, hogy néhányan becsületesek és a csávó felhívta a rendőrséget...szerintem sokan eltették volna azt a pénzt.

Szólj hozzá!


2009.02.04. 18:00 DannyBoy

Vigyázzunk a rokkantnyugdíjasokkal!

Ágyneműtartóból húzták elő a rokkantnyugdíjas betörőt

 

Erdőtelek Kicsit fellélegezhet Erdőtelek lakossága, mert a napokban egy négyfős, sorozatos betöréseket elkövető csapat ellen indult rendőrségi eljárás a Hevesi Rendőrkapitányságon.

Megyeri István r. alezredes bűnügyi osztályvezető, a kapitányságvezető helyettese a HEOL-nak elmondta: a fiatal felnőttekből álló tolvajok rövid időn belül négy helyi portára törtek be, ahol elsősorban a melléképületekből vittek el szerszámokat, horgászbotot, de az egyik házból 700 ezer forintnak is lába kelt. Az általuk okozott kár több mint egy millió forint és a rongálási kár is meghaladja a 100 ezer forintot.

Az erdőtelki körzeti megbízott, Ősz András r. főtörzsőrmester nyomozásának köszönhetően kiderült, hogy egy rokkantnyugdíjas lehet az egyik elkövető, akit rövid időn belül káli rokonainál az ágyneműtartóban meg is találtak a rendőrök. A bujkáló a bizonyítékok hatására beismerte a lopásokat, és ismertté váltak társai is. B. Richárd - őrizetbe vétele mellett - és bűntársai ellen több rendbeli lopás miatt indult eljárás.

 

szerk Danny: Azért az se lehetett semmi jelenet, mikor a rendőrök rájöttek, hogy egy rokkantnyugdíjas az egyik elkövető...manapság már mindenki ért ahhoz, hogyan kell lopni, még az is, aki lehet, hogy fizikailag alkalmatlan rá:)

 

S-com: De az ilyen hogy derül ki? A rendőrségi fotózásra beállítják, de ő meg folyton eldől? :D

Szólj hozzá!