Miskolc - Egy tucat gumiabroncs hever a Centrum mögötti parkolóban Miskolcon. De vajon hogy kerültek oda, és mi lesz a sorsuk? Megkérdeztük...  
Miből lett a "gumihegy"? - belvárosi helyzetkép Miskolcon

Szeméthegy a belvárosban, Szeméthegyek a vásár után Miskolcon – nem egyszer számoltunk már be ilyen és hasonló gondokról a BOON-on. Egy ideje már hozzászokhattunk, hogy valami mindig rondítja a Centrum mögötti parkoló képét Miskolcon. Most egy tucat gumiabroncsra lettünk figyelmesek, melyek – pár hete már - a Centrum mögötti parkolóban hevernek egy rakáson. A „gumihegy” mellett található villanyoszlopon a következő áll: „A terület bérelhető fenyőfa árusításra.” - mintha valaki azt súgná: igen, ezeket még a karácsonyfaárusok hagyták itt.

Valóban így volna? Várkoly Péter, a Miskolci Piac Zrt. igazgatója, az említett terület tulajdonosa szerint nem. „Nem emlékszem, hogy a fenyőárusoknak egyáltalán lett volna gumiabroncsuk. Véleményem szerint valaki egyszerűen csak itt szabadult meg tőlük.” - mondta. Az általunk megkérdezett járókelők többsége is ezt az álláspontot erősítette. „Ezek olyan szépen kerültek ide, ahogy idehordták, azok, akik nem foglalkoznak a város tisztaságával, éjszaka vagy bármikor.” - mondta egy idős úr.

Arra is kíváncsiak voltunk, mi lesz a sorsuk a gumiknak. „Mivel veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért gondoskodni fogunk a megfelelő helyre való elszállításukról. Természetesen már intézkedtem is, hogy ez mihamarabb megtörténjen.” - tájékoztatott minket Várkoly Péter.